20 november 2005

Sam Mountain - Chau Doc


- Nu är jag tillbaka!

Ganska trött efter en evighetsdag från 04.30 till 19.00. Utflyktsdag.
Mycket buss och pagoder, och lite strand på eftermiddagen. Lite för många grejor inklämt på en dag, som borde vara avkopplande när man bara har en dag ledigt per vecka. Måste dessutom sitta och fylla i en massa "forms" ikväll - sånt där som de kräver. Berätta och motivera sitt konstverk osv.

Skulle egentligen behöva jobba med basen till "högtalarna", men jag orkar inte ikväll.

Vi bor vid Sam Mountain - Nui Sam - som ligger 5-6 km från stan Chau Doc. Det är också här alla pagoderna ligger.
Nedanför berget ligger den hysteriska pagoden Tay An Pagoda, ingen stillsam vacker sak, utan "slafs-turism". Därefter går det en lång raksträcka ända in till stan. Vi bor i början på denna. Det är ingen gullig plats precis!

Byggarbetsplats varvat med pagoder och diversehandel, några sjaskiga hotell och restauranger. Trafik jämt, jämt, jämt. Både motorcyklar, lastbilar och båtar på baksidan. Båtarna har tagit ett par timmars avbrott en natt sen jag kom hit, annars ligger de och pumpar upp sand och vatten som forslas bort till där vi jobbar. Stenarbetslägret omges av en sandöken (som tydligen blivit till under dessa veckor för det var vatten där när de andra kom). Där ska nytt land bli till för någon kommande business.

Det är aldrig tyst här - Hanoi är en dröm i jämförelse. Det är dammigt och stinker avgaser. Men det är Vietnam!

Hotellet är ett instängslat jätte-ställe som är en blandning av fint och statligt. Maten är fantastisk! Har inte fått en likadan rätt ännu någon gång, och då får vi minst fem olika rätter vid varje måltid! Även utflyktsmåltiderna har varit helt fantastiska.

Imorgon är man tillbaka till stenarna.

Tina

Inga kommentarer: