05 december 2005

Notskrivare sökes.












Om lite drygt en månad drar DM:et i Rally igång för Övre Norrland. Totalt kommer sju deltävlingar att köras - på 10 veckor! Fyra stycken i Norrbotten och tre tävlingar i Västerbotten.

CO-Driverns uppgift är att på bästa möjliga sätt "berätta" för föraren om hur vägen ser ut. Detta gör Co-Drivern på bästa sätt utifrån Noter. Noterna beskriver vägen på ett detaljerat sätt, vilket underlättar för föraren att planera körningen; både vad gäller hastighet men också ur säkerhetsynpunkt. Till tävlingar där det inte finns Noter använder kartläsaren Roadbook. I Roadbooken står endast vägbyten och varnigar. Resten ligger i förarens händer och tankeförmåga att beräkna hur kurvorna kommer och vart gränserna går.
Skillnaden mellan Noter och Roadbook är följaktligen milsvid!

Robert Niemi, har tillsammans med Jenny Hapasari-Niemi, under de senaste åren skrivit Noter till tävlingar arrangerade av - framförallt - Övre Norra Bilsportförbundet (ÖNBF). Men så icke i år; pga tidsbrist.

ÖNBF söker därför en rutinerad förare/CO-Driver i distriktet, som inte tävlar men som kan tänka sig att ta på sig uppgiften.

Jag tror att varje CO-Driver - och förare - i Norrland önskar och hoppas att denna situation som uppstått ska lösa sig. Att det finns Noter att kvittera ut vid samtliga DM tävlingar under 2006.

Christofer

Inga kommentarer: