06 oktober 2007

Sida & Kanonrundan

En intensiv vecka i Stockholm för den årliga LFA workshopen.
Sedan 2002 har Konsthögskolan ett Sida finansierat lärare- och studentutbytet med Hanoi University of Fine Arts. Varje år träffs alla aktörer inom detta kulturutbyte - Svenska Filminstitutet, NorrlandsOperan, Malmö Musikkonservatorium, Bokförlaget Tranan, Dramatiska Institutet och deras vietnamesiska motsvarigheter - för att rapportera, utvärdera och planera.

Väl hemma var det bara att kolla att batteriet till tidtagaruret var frächt, packa ihop Sparco overallen, understället och lägga Peltorhjälmen i bilen. Det vankades tävling i Boden!
NMS Boden arrangerade den årliga Kanonrundan och i årets upplaga väntade sex specialsträckor (SS). 56 ekipage var anmälda till tävlingen varav flera bilar från Finland. Enligt NSD (Norrländska Socialdemokraten) har klubben valt att lägga fokus på "att trimma organisationen inför nästa år", då det blir en tvådagars tävling.

Som Co-driver till Emil Fransson, VMK, skulle jag lotsa honom genom dem totalt 57 km specialsträckor och totalt 190 km. VOC var klassen och bilen en Volvo 240.

Det började trögt. För dåligt tempo på dem inledande tre sträckorna; Pionjären, Kusträsklägret och Långsjön. Men efter andra service uppehållet släppte det; rytmen, attacken, tempot och framförallt farten kom. Efter ytterliggare en sväng på publiksträckan Pionjären och två vändor på Södra Skjutfältet så slutade vi på en tredjeplats i klassen.

Stort grattis till totalsegraren J-O Marklund, Umeå AK, i sin Lancia Integral.

Christofer

Inga kommentarer: