21 januari 2008

Skotta snö i skogen

Mina erfarenheter av den årliga Rally tävlingen Månstråket, arrangerad av Luleå MS, tillhör det sorgliga kapitlet i min Co-Driver karriär.

Tillsammans med Mats Ulander gjorde jag min debut som Co-driver i Luleå 2005. Redan på första transportsträckan upptäckte vi att värmen i bilen var trasigt och när vi stod på startlinjen till SS1 var det minus 19 grader inne i bilen! Resten av den tävlingen - som vi bröt innan sista sträckan - var en kamp mot kylan, där rädslan för att behöva amputera händer och fötter var överhängande.
Förra året - även den tävlingen tillsammans med Mats Ulander - slutade redan efter första sträckan när växellådan strulade i Norrbottenskylan. (Läs tävlingsrapporterna på Mats Ulander Motorsport.)

Hur gick det i lördags då? Den här gången i B-O Näslunds högerstol. Specialsträcka fyra - Bjuråträsk - någon kilometer från slutet; in i snövallen! Ut med varningstriangel och fram med spadar.

- Fy fan för blöt snö!

Till skillnad från tidigare års närmast arktiska temperaturer var det noll grader i Råneå skogarna och tung, sugande blötsnö - klimatförändring. Efter tjugo minuters skottande gav vi upp och inväntade slutbilen och bogsering.

Grattis till B-O Ahlbäck, Morjärvs MS, till klassegern i Ekonomi och Peter Johansson, Morjärv MS, för totalsegern.

Christofer

Inga kommentarer: