14 januari 2008

Dal & Berg!

Lördag den 12 januari.
DM/FM premiär 2008 för Övre Norra Bilsportförbund i Morjärv; Istappen arrangerad av Morjärvs MS. Två specialsträckor som skulle köras två gånger - klent arrangerat för att vara en DM-tävling - på totalt 54 km SS.

I högerstolen åt B-O Näslund, VMK, fick vi äran att gå ut som första bil. Det visade sig vara en hyffsat tung uppgift. På mycket dåligt förbereda skogsvägar var underlaget såphalt och på grund av en rad olyckliga omständigheterna blev tiderna - på ren svenska - urusla!
Vi tog oss runt och efter en mycket snabb titt i resultatlistan var det bara att lasta vagnen och köra hemåt. Haveriutredning under några mil sedan började uppladdningen inför söndagens tävling.

Söndag den 13 januari.
Stärkesmarksrundan #1. Arrangör; Vännäs Motorklubb. Två specialsträckor som skulle köras två gånger. Totalt 28 km SS.

Gårdagen var lämnad strax norr om Luleå och fokus var inställt på att vädra ut lite frustration, ångest och vånda. Det lyckades.
Till belåtenhet!

En klockren första plats i Ekonomi klassen och en lång helgs färd mot skön nattsömn var ett faktum.

Nu väntar några dagar på jobbet och på lördag bär det iväg mot Luleå när Luleå MS bjuder upp till dans i Rally Jowes Plåt.

Christofer

PS: Ludvig gjorde debut som kartläsare i söndagens tävling. Tillsammans med Emil Fransson, VMK, i en Volvo 240 blev det en hedersvärd tredje plats.

Inga kommentarer: