20 februari 2007

Pite Rundan

Söndag den 18 februari och Piteå Motorsällskap bjöd in till näst sista DM tävlingen 2007. Sju specialsträckor på totalt 57 km.
Efter att Mats drog Golfen genom en tall och ner i ett dike i Lövånger, bestämde vi oss för att ge upp DM 2007 och ladda inför SM den 23-24 februari istället.
I väntan på detta har jag parkerat mig i högerstolen i B-O Näslunds Opel Kadett Gsi.

Det gick lite segt första tre stäckorna. Svårt att hitta rytmen. På fjärde sträckan - Sjulnäs - däremot lossnade det; en bra tid och vi var helt plötsligt inblandad i en sekundstrid om andra och tredje platsen med Luleå MS Lars-Erik Henriksson och NMS Bodens Ingemar Svensson - långt före oss låg Lycksele MKs Anders Nilsson, som bokstavligen flög fram i skogen. Totalt ohotad.

Sedan händer det som gör att man förflyttas neråt i resultatlistan med blixtens hastighet; i mitten av sträcka fem - Blåsmark - ställer B-O upp bilen lite för tidigt i en kraftig högerkurva och kilar fast den mellan snövallarna. Här tappar vi nästan 20 sekunder och vi lyckas inte plocka in dessa sekunder under de två avslutande sträckorna.

Fyra i klassen, en minut och femton sekunder efter fenomenala Anders Nilsson - Grattis. Nilsson är därmed också klar FM-mästare 2007, trots att en deltävling återstår.

Totalsegrare i Pite Rundan blev Skellefteå MKs Emil Andersson.

Christofer

Foto: Tomas Kerslow

Inga kommentarer: