30 november 2005

KRU, Krikeviken & VMK










Onsdagen den 30 november 2005.

Efter lunch drog slutseminariet för KRU-projektet igång i Studion, Umeå Folkets Hus.

78 anmälda till seminariet, varav ett 50-tal personer var på plats. Konstnärer, representanter från kommun och landsting och personer som på ett eller annat sätt varit involverade i satsningen KRU.

Under några timmar presenterades ett urval av de projekt som drivits under 2005; Atte Öhrnell, Kent Andersson, Mats Caldeborg, Karin Wisvall-Millgård, Ludwig Franzén, Christina Västerbo, Eva Söderström, Gunilla Åsberg och Knutte Wester.
Överlag var det mycket bra presentationer av spännande projekt som redovisades.

Till min stora förvåning förekom även vår sommarstuga - i Krikeviken - i en av presentationerna. Konstnären Karin Wisvall-Millgårds projekt Upphöjt lugn i pulsens mitt, i samarbete med Vägverket Region Norr.
Karin har utformat ett förslag till rastplatser i Rödviken, Nordmaling, som delvis bygger på formen av ett fyrtorn. I hennes resonemang omkring "fyrtorn", så nämnde hon bla vårt sommarställe på Krikeudde som fram till 1928 fungerade som fyrplats i Nordmalingsfjärden.

Numera är "fyren" på Krikeudde ett sommarställe för familjen Fredriksson, men fungerar fortfarande som ett upplyst ställe!

På lördag den 3 december kl 12-16 är det vernissage på utställningen KRUsningar och konst i Tonsalen, Umeå Folkets Hus, där samtliga KRU projekt presenteras.









Pengfors Motorstadion.
Det är en dryg månad kvar tills Rally-säsongen 2006 drar igång, och som värd för två av vinterns tävlingar står Vännäs Motorklubb.
Bäversvängen den 14 januari och SuperCupen den 25 februari.

Klubbmötet ikväll kom till stora delar att handla om dessa två arrangemang: Vem gör vad? Vart händer vad? Vem plogar vägarna? Hur blir det med mediabevakningen? Har vi funktionärer? Serveringen? Etc etc.

Roland "Mikro" Åström - som är en av eldsjälarna i VMK - gick under mötet även igenom nya regler inför 2006 - varav ett par berör mig, i egenskap av CO-Driver.
Hur och vart en eventuell Varningstriangel ska placeras - en syssla man helst inte vill ägna sig åt under en tävling!
(Se bild. Foto: Tomas Kerslow)

Christofer

Inga kommentarer: