29 januari 2009

Tortyr

I samband med Sekvens, NorrlandsOperans filmdagar, visar filmaren och författaren Peter Bryngelsson sin installation Torterad till den ljuvaste musik Vita kuben. Här får vi höra vilken musik som använts i olika autentiska tortyrsituationer, det blir en “tortyrmusikens tio-i-topp”.

I över fyra år har Peter Bryngelsson studerat kopplingen mellan musik och tortyr. Han har intervjuat såväl tortyroffer som personer som utfört dåden. Under dessa samtal har han upptäckt att all musik går att använda som tortyrinstrument beroende på individ och sammanhang.

Peter Bryngelssons efterforskningar kommer förutom denna installation att resultera i en bok och en film som visas på SVT senare i år.

Tina

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

24 januari 2009

Contradiction in terms

Vännäs-Plåt Rally lördag den 24 januari 2009.

Adrenalinet hade precis börjat pumpa. Tävlingen var igång. Bra stämning i bilen och publiksträckan på Pengfors Motorstadion var avklarad. Uppvärmda. Det var dags att åka ut i skogen. En klassiker hos VMK: Hjoggsjö.
Några kilometer in på SS2 tog det dock slut för etting.se motorsport. Motorn dör...



Läs tävlingsrapport på Krister Etting Blogg.

Christofer

PS: Bild. Som Co-driver är "Höger" och "Vänster" viktigt att hålla koll på. Som hjälpmedel för detta tecknar jag alltid ett "V" på vänster tumme. Det är förtroendeingivande för föraren!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

21 januari 2009

Uppladdning

Flitens lampa har lyst i etting.se motorsports garaget ikväll!

Förberedelsen inför helgens två Rally tävlingar - Vännäs-Plåt Rally och Rally Franssons Fastigheter -
är intensiv: montering och justering av nya Xenonljus, kalibrering av Hidja RallyComp 300 trippmätare och städning av bilen.

Christofer

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

17 januari 2009

Konstnärsnämnden

2009-01-16
Regeringen har utsett Christina Eriksson Fredriksson, bildkonstnär från Umeå, till ny ledamot i Konstnärsnämndens styrelse.

Bonjour Tristess

Under vernissagekvällen framförde Sara Lundén Bonjour Tristesse, en nyproducerad platsspecifik performance vars sång bygger på ett uttalande från François Sagans f.d. älskarinna: - det som dödade henne var varken heroinet eller fattigdomen, utan frånvaron av kärlek, l’absence d’amour.

I utställningen Bonjour Tristesse visas för första gången Song Book, ett ständigt växande internetarkiv med ett hundratal låtar skrivna av Sara Lundén mellan 1997-2008 samt Hon Är Död - en svart/vit melodram och kortfilmsmusikal från 2002 gjord i samarbete med Henry Moore Selder.

Christofer

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

11 januari 2009

Stärkesmarksrundan II

Andra deltävlingen i den välarrangerade Stärkesmarkscupen gick av stapeln idag.

Ett strålande vinterväder, ett stort startfält - för att vara en lokaltävling i Västerbotten - och en 38 km lång Rally tävling med drygt 24 km SS fördelat på 4 sträckor.

Min vapendragare Krister Etting körde in på en tredje plats i ett samlat Grupp H fält. Vann gjorde VMKs Tommy Karlsson i sin Saab 9-3.



Christofer

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

08 januari 2009

Flickr Update!

Nytt år och feson flickr är uppdaterad med Vietnam bilder från 2008.

Christofer

Läs även andra bloggares åsikter om , ,