26 januari 2007

Välla 2007

Välla 2007, var titeln på föreställningen som torsdag den 25 januari fick avsluta en veckas Workshop på Umeå Konstskola.

Temat under veckan var Performance Art, och under kvällen framfördes ett antal Performance stycken skrivna av elever vid skolan.

Programmet för Välla 07:
Geni, Sara, Carl, Dan & Erika
Make a Sallad, Various artists
Uppläsning (Ja, ja), Jens, Vilda & Ellinor
Blodet droppar, Karin
Contemporary Symphony #1, Carl
Eat a Sallad, Samtliga
Pristutdelning
Kryddstarkt, Ellinor
Rojalisten, Ante
Rutin, Erika
Berättelse, Vilda
Backpacker (pågående), Sara
Non-Stop Event, Samtliga

Deltagare i Välla 07:
Jens Andersson, Jan Munter, Fredrik Berglund, Kalle Lector, Viktor Mawgold, Arnekurt Johansson, Emma Nordung, Sture Lennartsson, Charles Cornflakes, Per Elof Nilsson Ricklund, Vilda Kvist, Anton Fugelstam, Lena Thomasson, Anna Mellgren, Ellinor Fjällbom, Nirak Dorsloh, Irmelin Molin, Christoffer Norström, Mattias Marad, Dan Lindau, Snöfrid Caldeborg, Maya Burman, Annelie Berger, Karin Söderqvist, Arne Grundström, Erika Landström & Karin Holstad.


Christofer

20 januari 2007

Månstråket

En tidig sorti i Månstråket!
Det var kallt och härligt vinterväder upp i Råneå, när Luleå MS bjöd upp till dans; Månstråket 2007.

Blåsberget
(9,93 km) - även kallad "Tippen" - inledde tävlingen och i noterna stod det "bred och fin inledning, övergår i smal och guppig skogsbilväg". Drygt två kilometer in på sträckan höll det på att ta slut; bilen sög tag i snövallen och krängde upp på två hjul!

- Hoppla, hoppla, hör man undertecknad säga på On-board videon (Mats Ulander Motorsport) och sedan dimper vi ner på fyra hjul igen. Vidare.

Men tyvärr gott folk; strax efter vår lilla two-wheel drive började växlellådan trilskas. Resten av Blåsberget körde Mats till större delen på femmans växel. Omöjligt att få in någon annan siffra.

Under det korta servicestoppet i Niemisel var det bara att inse fakta: Bryta tävlingen, åka hem, plocka ner lådan, lokalisera felet, laga, montera ihop och ta upp kampen igen!

Christofer

14 januari 2007

Istappen i Morjärv

DM-premiären 2007 är avklarad!
Väntan har varit svår och lång sedan motorhaveriet på SS1 i Vännäs Plåt-Rally den 25 februari 2006. En Racingspecial på Liljaskolan i Vännäs, i somras, gav bara en fingervisning om vad den "nya" Golfen går för.
Nu var det dags att sträcka ut!

Det som var tänkt att bli en hemmatävling, arrangerad av Vännäs Motoklubb, blev istället en 35 mil lång resa längs E4 upp till Morjärv. Vädrets makter har som bekant ställt till det i agendan för Rally-Sveriges alla arrangörer och skogarna runt Umeå och Vännäs hade bara rimfrost som vägunderlag att erbjuda.

Två Specialsträckor - Sågbäcken och Lövberg - som körs två gånger vardera stod det i Roadbooken för tävlingen Istappen.
Totalt 75 km SS och 142 km transport.

I klassen A-förare 2WD hade vi sju kompatanter; Emil Andersson i en ny Reanult Clio Raganotti, DM-2006 mästaren Tobias Forsman och Morjärvs hemmaförare Peter Johansson i en Peugot 306 var några som såg farliga ut inför dagens tävling.

Sågbäcken
(17,9 km), följt av Lövberg (19,7 km). Två långa, snabba och omväxlande skogsbilvägar; rejält isigt med låga snövallar, som man inte gärna ville "ta stöd" emot. Robert Niemis noter såg ut som en väl använd färgpalett och bitvis fick undertecknad hålla tungan rätt i mun för att hinna med i läsningen - ringrostig.
Några småmissar i körningen, men när vi kunde jämföra sträcktider under serviceuppehållet kändes det riktigt förhoppningsfullt inför avslutningen.

SS3 - Sågbäcken. Ett motorstopp i en hårnål, lite skumpigt och bökigt, men på det hela taget gick det väldigt snabbt och fint. I mål hade vi fortfarande några sekunders försprång gentemot Peter Johansson inför sista sträckan.

SS4 - Lövberg. Det hade blivit rejält spårigt första kilometrarna och det var ett svettigt avsnitt innan vi kunde stäcka ut Golfen. Det stämde i stort sett hela vägen ända in i mål med en fin rytm i körningen.

Tyvärr, hade Peter samma flyt. Och lite till.
Slutmarginalen blev "bara" 6 sekunder - till Peters fördel, och det är bara att lyfta på hjälmen och gratulera till en stark avslutning.

Mats Ulander Motorsport
tog en mycket angenäm andra plats i klassen, och en fjärde plats totalt. Det är viktiga DM poäng och en förväntan på nästa helgs tävling i skogarna runt Råneå, när Luleå MS står som värd för Månstråket.

Christofer

01 januari 2007

Grönfjäll

Söndag den 31 december 2006. Grönfjäll klockan 13.30.

Tina, Ludvig och Christofer